Tips

Onderhoud Tips van De Huismeester

24/7              365 dagen       06 – 244 50 402

Onderhoud van uw hang- en sluitwerk zoals scharnieren, sloten en cilinders is zeer belangrijk voor de levensduur, en zorgt er ook voor dat er bijvoorbeeld geen sleutel afbreekt of een slot stroef open/dicht gaat. Voor het onderhoud van cilinders en sloten is het belangrijk om deze niet met vet in te smeren, maar met een spray. Hierdoor blijven deze langer bruikbaar.

Scharnieren kunnen met vet of Olie soepel worden gehouden.

Deurbeslag hoeft niet gesmeerd te worden, alleen voor een mooi gezicht kunt u deze netjes schoonhouden gewoon met water en een spons.

Het niet goed sluiten van deuren kan veroorzaakt worden doordat de sluitplaat is mee geschilderd waardoor de dagschoot niet gemakkelijk in het slot kan vallen. Haal dan de overtollige verf van de sluitplaat. Vaak is het probleem dan al verholpen. Zo niet, spuit dan een heel klein beetje Olie op de dagschoot (niet teveel het trekt ook stof en vuil aan).

Als uw driepuntsluiting moeilijk sluit kunnen wij deze voor u afstellen. Wanneer een driepuntsluiting niet goed sluit en u drukt hem toch in het slot kunnen er dingen binnenin het sluitwerk stukgaan, met als gevolg dat u de deur niet meer kunt openen of afsluiten, en een nieuwe driepuntsluiting is een kostbare uitgave.

Gevaren van het zelf proberen

Ga nooit zelf zitten rommelen aan het slot. Vaak zien we dat onvakkundige individuen hebben zitten rommelen aan het slot waardoor deze voorgoed onbruikbaar is geworden. Het gevolg hiervan is vaak veel schade aan de cilinder, het slot en vaak ook de deur. Dit brengt echt onnodig hoge kosten met zich mee.

 

DE HUISMEESTER 06 – 244 50 402

VOOR ELK SLOT EEN SLEUTEL