Advies

24/7    365 dagen   06- 244 50 402

Advies

Naast specialisten in het schade vrij openen van deuren, sloten, kan DE HUISMEESTER 24/7 uw sloten vervangen voor de meest inbraak veilige sloten en beslag van dit moment zodat u zorgeloos uw woning kunt afsluiten als u weggaat.

Het aantal inbraken in Utrecht E.O. is de afgelopen paar jaar fors gestegen, mede door de kerntrek methode. Veel sloten zijn niet tegen deze methode opgewassen. Bij deze manier van inbreken wordt een gehard stalen schroef gebruikt die in de cilinder wordt gedraaid. Daarna wordt de cilinder met een kerntrekker uit het beslag getrokken. De deur is hiermee binnen twee minuten vrijwel geruisloos geopend.  Dit kan voorkomen worden door het monteren van zogenaamd anti-kerntrek beslag. Uiteraard plaatsen wij altijd goedgekeurde sloten,  door  SKG en Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Uit voorraad leveren wij  CES,Dom, Cisa en Lips cilinders en veiligheidsbeslag. Levering van alle overige merken is in overleg mogelijk.

Het onderhouden van een profielcilinder

Waarschijnlijk heeft u er nog nooit eerder bij stil gestaan , maar cilinder sloten moeten onderhouden worden. Wanneer de sloten in binnendeuren zitten, is onderhoud waarschijnlijk niet noodzakelijk. Wanneer een cilinderslot in een buitendeur zit en daardoor bloot gesteld wordt aan het weer, is onderhoud wel belangrijk. Wanneer u uw cilindersloten niet onderhoud, is de kans op slijtage namelijk vele malen groter.

Slijtage tegengaan

Om te voorkomen dat uw cilinderslot snel slijt, doet u er goed aan om het slot minimaal één keer per jaar te smeren met speciale spray. Aan beide kanten van het sleutelgat even een klein beetje sprayen en uw slot werkt weer als nieuw. Na het aanbrengen van de spray moet u de sleutel een paar keer in en uit het sleutelgat halen en een paar keer ronddraaien. Zo wordt de rest van het cilinderslot ook goed gesmeerd.

Gevaren van het zelf proberen

Ga nooit zelf zitten rommelen aan het slot. Vaak zien we dat onvakkundige individuen hebben zitten rommelen aan het slot waardoor deze voorgoed onbruikbaar is geworden. Het gevolg hiervan is vaak veel schade aan de cilinder, het slot en vaak ook de deur. Dit brengt echt onnodig hoge kosten met zich mee.

Ook voor onderhoud kunt u bij DE HUISMEESTER terecht vraag naar onze onderhouds contracten

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, dan kunt u daarvoor contact met ons opnemen. Ook voor een vrijblijvende offerte gaat u naar onze contactpagina of neem direct contact op met onze specialist
24/7   06 338 398 41

DE HUISMEESTER

VOOR ELK SLOT EEN SLEUTEL